03/01/16 12:31
(http://pik.bg)

Депутатите умуват за къмпингуването на плажовете, срещат се с протестиращите

Депутатите умуват за къмпингуването на плажовете, срещат се с протестиращите

Депутатите днес се събраха на извънредно заседание за второто четене на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, което предвижда забрана за къмпингуването, нощуването и паркирането на 100 м от плажа.  За провинилите се е предвидена глоба от до 10 000 лв.

Спорната точка, която е част от проект с предложения плажовете „Корал“, „Карадере“ и „Иракли“ да не се отдават на концесия или под наем, както и да се забрани напълно всякаква стопанска дейност там, бе отложена за по-късно, тъй като народните представители първо искат да говорят с протестиращите пред Народното събрание и да изслушат техните искания. 

Поправките в закона са внесени от Министерски съвет, а конкретната забрана за къмпингуването е по предложение на Найден Зеленогорски от Реформаторския блок. По-рано от гражданската квота вкараха идентичен проект със същите предложения за защита на „Иракли“, „Карадере“ и „Корал“, но без новата точка, забраняваща къмпингуването, нощуването и паркирането.

Промените предвиждат създаването на плаж за природосъобразен туризъм – "морски плаж, който с оглед на естествените природни дадености е необходимо да бъде съхранен чрез опазване на биологичното разнообразие и на екосистемите, при разумно използване на природните ресурси и върху чиято територия не се извършва стопанска дейност".

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване