03/01/16 12:09
(http://pik.bg)

Докладът за КТБ ще стане публичен

Докладът за КТБ ще стане публичен

Днес Правната комисията гласува внесения законопроект на депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Петър Чобанов, които поискаха докладът на "Аликс Партнърс" за фалита на КТБ да стане публичен. 

В комисията бе поканен и Борислав Стратев от Фонда за гарантиране на влоговете, който обяви несъгласие с поправката.  "Това е договор между две страни, в него има клауза за конфиденциалност. Огласяването на доклада е нарушение на договора и може да се навреди на масата на несъстоятелност. Имахте специална комисия, публичният интерес е задоволен. Мислете и за бъдеще, ще дойдат международни компании и нарушаване на договора не допринася за репутацията на страната ни", обяви Стратев.

Емил Димитров-Ревизоро пък обяви, че не помни да сме упълномощавали клауза за секретност в договора. "Може би не трябваше да се одобрява. Сега отзад напред концерт по желание. Не ме карайте да ставам съучастник в нещо, което не съм искал. Не зная как ще гласуваме в зала, макар че не трябва всичко да се казва публично".

Чавдар Георгиев от БСП, обяви че не е съгласен да се дава публичност на договора, защото така ще се наруши клаузата за секретност. "Да не сте ги давали тези клаузи, не може един договор да е над Народното събрание. Пълна публичност и прозрачност за действията преди влизането на синдиците, за да си знае кой точно е отговорен за щетите, които бяха причинени на вложителите.  

Въпреки несъгласието на някои представители в комисията, законът бе приет с 10 гласа "за", нямаше "против", а само трима гласуваха "въздържал се".  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване