03/01/16 17:52
(http://pik.bg)

Загиналият работник в село Баня е софиянец

Загиналият работник в село Баня е софиянец

Светослав Христов от София е мъжът, който загина при трудова злополука на новостроящ се хотелски комплекс в разложкото село Баня. Христов паднал от третия етаж на сградата и издъхнал на място, съобщава „Дарик”. Малко преди трагичната случка той бил на платформа, на която имало стъклопакети за дограма.

Един от стъклопакетите паднал, мъжът се е опитал да го подпре, но заради тежестта парапета на платформата се счупила. Светослав паднал от около 10 метра височина. Загиналият мъж е бил сам на платформата. Веднага е извикан екип на Спешен център-Разлог.

За случая е уведомена Областната инспекция по труда в Благоевград, която ще изяснява дали са спазени условията за безопасност на труда на строителния обект, както и дали загиналият работник е имал трудов договор.

Христов е работил във фирма, която била наета за подизпълнител на обекта и е ангажирана за монтиране на дограмата. Това е вторият инцидент на този строителен обект. През лятото, миналата година тежко пострада Павел Симов от София, след като падна от скеле. За щастие медиците от „Пирогов” спасиха живота му.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване