03/01/16 07:40
(http://www.dnevnik.bg/)

Обвинен за убиството на психично болен във варненски мол снимал престъплението с телефона си


Варненската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу тримата охранители в "Гранд мол", които на 14 март м.г. убиха психично болния Нягол.

Срещу тримата охранители на възраст между 20 и 25 години е повдигнато обвинение за предумишлено убийство на човек в безпомощно състояние по по хулигански подбуди , по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

От момента на убийствата тримата са с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намират във Варненския затвор.

На 14 март м. г. около 11 часа двама от подсъдимите получили сигнал, че "клошар" проси в мола. Те открили Нягол и го повели към залата за видео наблюдение, за да го убедят да не посещава повече търговския център.

Когато тръгнали да го извеждат от търговския център обаче, по необясними причини тримата охранители нанесли побой на психично болия мъж и се гаврили с него. Побоят продължил около 15 минути, като единият от подсъдимите дори снимал с мобилния си телефон.

Час и половина по-късно според записите от охранителните камери в мола Нягол все още се е намирал в търговския център. Около 12.50 ч. Е бил подаден сигнал за мъж, паднал пред един от магазините.

При назначената тройна съдебномедицинска експертизса били установени поне 75 удара по цялото тяло на убития. Нгол е страдал от психиатрично заболяване, но не проявявал агресия. Делото за не

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване