03/01/16 13:05
(http://www.cross-bg.net/)

Президентът: България трябва да реализира своя идеал за „чиста и свята република", за да „бъде равна на другите европейски народи"

/КРОСС/ „България има своя национален идеал за изграждането на „чиста и свята република" и трябва да следва целите и посоката да „бъдем равни на другите европейски народи", зададени от Левски и народните будители." Това заяви президентът Росен Плевнелиев, които откри днес дискусията „Бизнесът - сила за добро", посветена на изпълнението на Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН. Събитието е организирано от Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, която обединява компании, неправителствени организации и академични институции и има за цел да насърчи българските фирми да разпознаят и поемат нови отговорности за изпълнението на 17-те Глобални цели за устойчиво развитие на ООН до 2030 г. Държавният глава подчерта, че това, от което се нуждае България е именно дългосрочен план за развитие, който да „стъпи" върху Целите за устойчиво развитие на ООН до 2030 г. „Днес някои политици отново откриват дебат и говорят за приемането на нови доктрини. Пак ли ще предефинираме националния идеал, зададен от Левски? Кой ще посмее да направи това?", попита президентът. Росен Плевнелиев беше категоричен, че българското общество не се нуждае от написването на поредните нови стратегии и даване на обещания за реформи и призова за конкретни резултати по отношение на многократно дадените заявки за подобряване на работата на съдебната система
Публикувана на 03/01/16 13:05 http://www.cross.bg/razvitie-ystoiichivo-glava-1500131.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване