03/02/16 13:42
(http://www.klassa.bg/)

200 000 запушват изходите на столицата днес

 Около 200 000 души се очаква да поемат в следобедните часове днес от столицата към различни дестинации, където да прекарат следващите четири дни, които са почивни за държавата по случай Националния празник на 3 март.

В тази връзка между 16 часа и 20 часа се забранява движението на тежкотоварни пътни превозни средства над 12 тона по всички автомагистрали и натоварени направления по първокласната и второкласната пътна мрежа на страната.

На 3 март по повод тържествата на връх Шипка се забранява транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход. Трафикът ще бъде насочван към Прохода на Републиката. Заради очаквано интензивния трафик екипи на КАТ ще следят за сигурността на пътя. Ще се правят проверки за винетки и употреба на алкохол от страна на водачите.

14 хиляди допълнителни места ще има във влаковете в периода на почивните дни.

Над 10 000 са допълните места в автобусите от София за 2 и 3 март, местата обаче са почти изчерпани, каза Галя Топалова от Националното сдружение на превозвачите пред Нова ТВ. Автобусите са пълни почти за цялата страна, като кажем и за Варна, Бургас, Силистра, Русе, Видин, Лом, Кърджали. Над 25 автобуса са заявени да тръгнат извънредно. Има доста пътуващи хора, допълни тя. Фирмите имат готовност да добавят още извънредни автобуси, ако се наложи, но все пак съветват пътниците да не чакат последния момент, за да си закупят билет.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване