03/02/16 03:21
(http://pik.bg)

Българчета в Пловдив и Лондон за българския дух заедно

Българчета в Пловдив и Лондон за българския дух заедно

В Лондон дъждът спря час преди двубоя, а в Пловдив мартенското време си пролича от първия ден, предаде БГНЕС.

Детският отдел на Народна библиотека "Иван Вазов" бе буквално обсаден от развълнувани деца и родители, а класната на трети "Б" от СОУ "Димитър Матевски" Невена Петрова едновременно установяваше интернет връзка с Лондон, грижеше се всяко дете да има достъп до играта, репетираше песнички и ...дори предвидливо организира за всички едно превантивно посещение на тоалетната.

По същото време в Лондон други третокласници от българското училище "Розова долина" също се вълнуваха. Играта е тест с 21 въпроса от българската история и обичаи и се проведе с помощта на безплатната образователна платформа Kahoot, внедрена от българина проф. Пламен Милтенов, преподавател в университета в Сейнт Клауд, щата Минесота в Америка. Така българчета от Пловдив се видяха и премериха знанията си с българчета от Лондон. Преди да започнат да избират правилните отговори на въпроси като "Кога се празнува Баба Марта?", "Кои са цветовете на мартеницата?", "Кой е автор на българския национален химн?", "Кое е родното място на Васил Левски", децата в Пловдив и в Лондон заедно изпяха песничка за Баба Марта.

Децата със сигурност са в свои води в интернет пространството, за тях подобен начин на усвояване и проверка на знанията е далеч по-близък от писания тест, те се радват. Кой победи? Не е толкова важно. Важно е, както каза Невена Петрова, учителката в Пловдив, бялото и червеното на деня да премине заедно между децата от Лондон и Пловдив. Това се получи. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване