03/02/16 09:59
(http://pik.bg)

Волен Сидеров иска да се осъди геноцида над българите в Османската империя

Волен Сидеров иска да се осъди геноцида над българите в Османската империя

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров за пореден път поиска да се внесе проект за решение за осъждане на геноцида над българите в Османската империя. 

"Ние искаме 17 май да е дата, на която да се отбелязва геноцидът над българите в Османската империя", заяви Сидеров и допълни: "Не може повече да си затваряме очите".

Лидерът на "Атака" защити думите си като описа и едни от най-големите зверства извършвани над българите. 

Кънчо Филипов от БДЦ от своя страна пожела тази точка да бъде отложена и разгледана първо във външна комисия и тогава да влезе за гласуване в пленарна зала. Предложението на Филипов бе прието със 105 гласа "за". 

Красимир Каракачанов пък застана зад гърба на Волен Сидеров, като заяви, че не може повече българският народ да си затваря очите. "Не може да си отлагаме достойнството като нация вече 25 години. Това е предлагано и от мен, и от "Атака" още в 41-вото Народно събрание. Няма какво да отлагаме, на принципа да не го решим", заяви Каракачанов.

Въпреки неговия апел обаче, народните представители решиха тази точка да бъде отложена и да се гледа във външна комисия.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване