03/02/16 14:30
(http://pik.bg)

Гвардейци да пазят паметника на Левски поискаха от БДЦ

Гвардейци да пазят паметника на Левски поискаха от БДЦ

„Президентът реагира положително на инициативата, която ще подхване партия Български демократичен център, гвардейци да охраняват паметника на Апостола Васил Левски в центъра на София“ – това сподели Росен Петров от БДЦ след приключилите консултации днес между държавния глава и парламентарната група на БДЦ.

Съпредседателят на БДЦ д-р Красимира Ковачка пък уточни, че в основна тема на разговора се е превърнало здравеопазването. „Президентът поощри нашите усилия, за това реформата в един от най-тежките сектори – здравеопазването, да бъде доведена до успешен край“ – каза д-р Ковачка.

„Срещнахме подкрепа и по отношение на законопроекта, който БДЦ ще внесе в скоро време за обсъждане в Народното събрание, който касае най-вече общинското здравеопазване. Идеята ни, за това общинските болници да могат да се дофинансират от бюджетите на общините, получи широка обществена подкрепа, а тази на президента затвърди увереността ни, че това би било от изключителна важност за повишаване на качеството на здравеопазването в общинските болници“.

Представителите на ПГ БДЦ – д-р Красимира Ковачка, Росен Петров и Румен Йончев, обсъдиха с държавния глава още и темите за изборния кодекс, националната сигурност и емигрантската криза.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване