03/02/16 11:30
(http://pik.bg)

ИЗВЪНРЕДНО! Валери Симеонов пред ПИК: Нямам никакво съмнение, че горивото от „Ислямска държава” идва у нас с помощта на Местан

ИЗВЪНРЕДНО! Валери Симеонов пред ПИК: Нямам никакво съмнение, че горивото от „Ислямска държава” идва у нас с помощта на Местан

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов бе един от първите, които обявиха още преди година, че в България се търгува с незаконен петрол идващ от „Ислямска държава”. Само преди дни този петрол бе намерен по родните бензиностанции, което предизвика масови проверки.

В потвърждение на това, че на у нас през Варна и Бургас влиза въпросното гориво, бяха изнесени сателитни снимки на Русия и САЩ. Според Симеонов обаче, системата за влизане на това гориво у нас е на съвсем друго ниво, а топлата връзка, която печели от това се крие именно у нас.

 Интервю на Гергана Танева

- Доказаха, че синът на турския президент Реджеп Ердоган търгува с гориво от „Ислямска държава”.  От там ли според вас идва у нас това гориво?

- Доказаха, че Демир си движи каналите с керваните, с горивата. Тук говорим за стотици цистерни, които ежедневно циркулираха от Сирийските находища до турските пристанища и обратно. Както и северен Ирак също. Фактически публично известен факт е, че ИДИЛ не е „Ислямска държава”, а мафиотска структура. Това са както на времето пиратите, същата работа.

- Как според вас стига това гориво до нас, кой има пръст в тази работа, защото без българско участие това няма как да стане?

- Чрез хора които гравитират около ДОСТ, които са най-приближени до турския бизнес и до Ердоган. Ако се замислите, кой беше приближен до Ердоган, Местан, шефа на ДОСТ. От там нататък, кой извърши най-мащабната търговия с петрол, която се доказа и от авиоснимките, сина на Ердоган. Съвсем логично е тези които са близки до него да се възползват от възможността да търгуват с този незаконен петрол. Аз отдавна казах, че в България се търгува с този петрол. Той е основата за производство на незаконни гориво, въпросната рафинерия в Летница, въпросното незаконно производство и на други цехове в България.

- Това как ще се отрази на България?

- За някои хора това ще се отрази много благоприятно и ще станат милионери. При бруталното нарушение на норми и нарушаването на закони за акцизи се правят големи печалби. Поне се надявам тези пари да останат в България. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване