03/02/16 16:29
(http://www.klassa.bg/)

Лондон е един от най-успешните градове в света!

 Лондон се превръща в един от най-успешните градове в света. Той е изместил дори Ню Йорк в престижна класация по брой работни места за висококвалифицирани служители. Те са достигнали 225 хилчди души, което прави  1.71 милиона души, информира „Индипендънт”, като се позова на данни на компанията Deloitte.

Третото място заема Париж с 630 000 души, следват Токио, Хонконг, Сингапур и Сидней.

Причините за превръщането на Лондон в номер 1 са няколко.  Според шефовете на много големи компании, това развитие се е случило благодарение на това, че има много чужденци във Великобритания. Проучването сочи, че те са от 95 различни страни в света.

Много от тях заминават на работа в други райони на света, където заемат водещи позиции. Такива висококвалифицирани хора, които са работили в Лондон сега са в 135 държави по целия свят, докато кадри, работили в Ню Йорк сега могат да бъдат открити в 120 страни.

Един от сериозните проблеми, който се разглежда е и това, че много хора на позиции, на които не се иска чак такива качества и тапия за образование, ще бъдат съкратени. Това може да се случи скоро заради автоматизацията на това, което те правят в много сфери на бизнеса. 


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване