03/02/16 13:44
(http://pik.bg)

Ненчев: Имаме готовност да окажем пълно съдействие на МВР на границата

Ненчев: Имаме готовност да окажем пълно съдействие на МВР на границата

Имаме готовност във всеки един конкретен момент, в който МВР поиска това, да се отзовем на границата и да окажем пълно съдействие - не само с логистична подкрепа, но и с наши военнослужещи, които ще патрулират съвместно с МВР. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев, който дойде в НС за среща с ПГ на ДПС.

Наборната служба е нов въпрос, който ще обсъдим с политическите сили, с парламентарните, аз имам въпроси, на които все още нямам отговор- колко време ще бъде, колко дълго ще продължи, какво правим с младежите, които живеят извън границите на България, имаме ли необходимите ресурси за това, колко ще бъде срокът-обсъжда се от три месеца до 1 г., коментира министърът. Моето убеждение е, че професионалната армия е изключително полезен инструмент в този момент, каза той. По информацията, която имаме, за да обучим един младеж или девойка са необходими поне 1 г., е неговото мнение. 

С ПГ на ДПС обсъдихме редица въпроси. В случаите, че НС реши и въведе извънредно или военно положение ние е добре да разполагаме с база данни за младежите, които могат да подлежат на военно обучение, обясни министърът.

Заседанието на комисията по отбрана с участието на министър Ненчев е отложено за 10 или 12 март т.г. като целта, по неговите думи, била депутатите да се запознаят и „да са съпричастни с всички онова, което ние сме подготвили като експертиза и анализ”. 

Имаме усещането, че меморандумът между коалиционните партньори в управлението създава разделителни линии вътре в РБ, подчерта Ненчев. И се стремим това да бъде предотвратено, допълни той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване