03/02/16 15:27
(http://pik.bg)

Трима пияни курсанти от МВР вилнели на "Цариградско шосе"

Трима пияни курсанти от МВР вилнели на "Цариградско шосе"

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова хвърли бомбата днес, че е поискала оставката на ректора на Академията на МВР Бойка Чернева заради трима курсанти. Бъчварова не пожела да коментира, какво толкова са направили бъдещите униформени, но поясни, че провинението им е голямо.

Оказва се, че курсантите са хванати пияни и са ползвали оръжието си в стрелба на "Цариградско шосе". 

На 1 март към 3.00 часа в дежурната част на столичната дирекция на вътрешните работи е получен сигнал за нарушаване на нощната тишина в района на бул. „Цариградско шосе“- чули се няколко изстрела, като информацията е потвърдена лично от МВР. В резултат на предприетите бързи оперативни и заградителни действия, служители на СДВР локализирали автомобил в района на бул. „Тодор Александров“ и „Димитър Петков“ и го спрели за проверка.

В хода на проведените действия е установено, че в колата пътували трима младежи, курсанти в Академията на МВР, видимо употребили алкохол. По първоначални данни двама от тях са произвели изстрел във въздуха с оръжие. Шофирал е техен познат, който според резултата на дрегера, не е употребил алкохол. 

Тримата курсанти били отведени в столичното Трето РУ, където са им снети обяснения. На базата на изготвена докладна записка до ректора на Академията на МВР, срещу тримата е образувана дисциплинарна проверка.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване