03/03/16 17:31
(http://pik.bg)

Андрей Новаков от ГЕРБ: България е пример за усвояването на евросредства не само в инфраструктура, но и в инвестициите в бизнеса

Андрей Новаков от ГЕРБ: България е пример за усвояването на евросредства не само в инфраструктура, но и в инвестициите в бизнеса

През последната година България е сочена за пример за това, как се усвояват евросредства не само в инфраструктура, но и в инвестиции в хората и в бизнеса. Това каза на дискусия в Европейския парламент евродепутатът от ГЕРБ и ЕНП Андрей Новаков, съобщава „Фокус“.

„Само за 2014 и 2015 над 1000 млади предприемачи са се възползвали от микрофинансовия инструмент „ПРОГРЕС“, за да стартират своя бизнес. Не са много държавите, които могат да се похвалят с такива резултати“, посочи Новаков. Той допълни, че на 16 март в София ще се състои национална конференция, свързана с европейските фондове. В нея ще участва и самият евродепутат, който ще се фокусира върху темите за програма „Еразъм“ и плана „Юнкер“. Форумът ще се проведе с подкрепата на Европейския алианс за малкия бизнес.

През последната година България е сочена за пример за това, как се усвояват евросредства не само в инфраструктура, но и в инвестиции в хората и в бизнеса. Това каза на дискусия в Европейския парламент евродепутатът от ГЕРБ и ЕНП Андрей Новаков, предадеспециалният пратеник на Радио и Агенция „Фокус“. „Само за 2014 и 2015 над 1000 млади предприемачи са се възползвали от микрофинансовия инструмент „ПРОГРЕС“, за да стартират своя бизнес. Не са много държавите, които могат да се похвалят с такива резултати“, посочи Новаков. Той допълни, че на 16 март в София ще се състои национална конференция, свързана с европейските фондове. В нея ще участва и самият евродепутат, който ще се фокусира върху темите за програма „Еразъм“ и плана „Юнкер“. Форумът ще се проведе с подкрепата на Европейския алианс за малкия бизнес.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване