03/03/16 07:16
(http://www.klassa.bg/)

Броят на търсенията „Как да се преместя в Канада“ се е увеличил с 1000 процента след победите на Доналд Тръмп във вторник

 Непосредствено след победния марш на Доналд Тръмп по време на първичните избори във „супер вторник“, броят на търсенията „Как да се преместя в Канада“ в Google са е увеличил над десет пъти, пише The Telegraph. За вълната от американци, опитващи се да разберат как да емигрират в Канада пръв съобщава в Twitter редакторът на данни в Google Саймън Роджърс. 
В пиковия си период, около полунощ, търсенията „как да се преместя в Канада“ са скочили с над 1000 процента, според информация на Google Trends. Пикът се свързва с обявяването на Тръмп за официален победил в Алабама, Масачузетс и Тенеси, след победата му в Джорджия. 
Политическите анализатори вече отчитат популярността на бизнесмена сред работниците с по-ниско образование, но победата му в Масачузетс с 49 процента беше изненада, предвид факта, че в Масачузетс живее най-образованото население в САЩ, според статистическите показатели. Вероятно заради това най-голям брой търсения „Как да се преместя в Канада“ идват точно от Масачузетс. Седемте победи на Доналад Тръмп във супер вторника показаха, че той е предпочитан кандидат не само в един или два щата, а в национален мащаб. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване