03/03/16 21:07
(http://www.klassa.bg/)

Във връзка с публикацията във в-к „Капитал“ от 02.03.2016 „Защо „Анел“ нападат „ Капитал“

 На 01.03.2016 г. с официално писмо до „Икономедиа“ поискахме да ни се даде право на отговор, след дестки техни публикации, които уронват доброто име и престижа на компанията ни. Вместо да получим правото си на отговор, съгласно етичния кодекс на българските медии, отново ни заляха с поредната кофа „помия“- явно предварително подготвена за нас. Каква по- явна илюстрация за използването на медиите като медийни бухалки?

В последната им, твърде неадекватна реакция, отново използваха претоплени манджи- Йово Николов отново рони крокодилски сълзи за някакъв тюлен „монах“ и пещера, които съществуват само в неговото въображение. Отново плачат за „изкупения“ им тираж, а това е наистина смешно и абсурдно. Нима здравомислещ човек би повярвал, че една сериозна компания би се занимавала да издирва и „изкупува“ твърде скромния и почти апокрифен тираж на някакъв вестник? Та дори дневният документооборот в нашата фирма надхвърля тиража им.

В публикацията от 02.03.2016 „Защо „Анел“ нападат „ Капитал“ авторът  Алексей Лазаров твърди, че „зад журналистите в „Икономедия“ стоят ясни принципи“,  и че „всички без изключение са патолологично честни в работата си“. Нека тогава отговорният им редактор Йово Ноколов да отговори на следните няколко въпроса:

1.     От 2006 г. до 01.03.2016 г. ( до момента на нашето обръщение към медиите), заплащал ли е местни данъци и такси за своя имот в Созопол? / При декларираната от него „гола земя“, 69 стотинки на кв.метър, т.е. 20- 30 лв. на година/

1.     Защо не е въвел в експлоатация и не е декларирал пред Местни данъци и такси на общ. Созопол изградената в имота къща, при положение че той и неговото семейство я ползват през последните поне 7-9 години?

2.     Нима той не знае, че съпругата му Ива Петрони  като шеф на кабинета на Вежди Рашидов в МК, напълно добросъвестно е декларирала същата тази къща / РЗП 270 кв.м; стойност на придобиване- 180 хил.лв/ и кой от двамата е излъгал при попълването на данъчната си декларация?

3.     Ползват ли той и неговите близки изградените върху скалния бряг  бетонни „съоръжения“- стълби, площадки, парапети, тераси и др. за достъп до частния си плаж на далян „Чайка“?

4.     Не е ли чувал Йово Николов, че в България съществуват данъчни закони, които трябва да се спазват и НПК, който пък санкционира закононарушителите? А санкциите в НПК никак не са малки...


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване