03/03/16 12:24
(http://www.dnevnik.bg/)

"Газпром" взима 2 млрд. евро кредит от китайска банка


"Газпром" и лондонският клон на "Банк ъв Чайна" (Bank of China Limited, London Branch) сключиха днес в Шанхай споразумение за отпускане на кредит от 2 млрд. евро за срок от пет години. Това се посочва в съобщение на руския газов холдинг, цитирано от ТАСС.

От страната на "Газпром" документа е подписал заместник-председателят на управителния съвет Андрей Круглов, а "Банк ъв Чайна" е била представлявана от вицепрезидента Ван Хуабин.

В историята на "Газпром" това е най-голямата сделка за финансиране, привлечено пряко от една кредитна организация и първото двустранно кредитно споразумение с китайска банка, се отбелязва в съобщението.
Круглов също така е обсъдил с вицепрезидента на Банк ъв Чайна Гао Инсин перспективите за развитие на сътрудничеството.

"Банк ъв Чайна" е голяма международна банкова група, чиято дейност включва банкови операции, инвестиционна практика, услуги в сферата на застраховането и лизинга. Общата стойност на активите й е над 16 трилиона юана. Широката й мрежа от подразделения е разположена в 46 държави и региони по света, посочва руската агенция.

През февруари заместник-председателят на управителния съвет на "Газпром" Александър Медведев обяви, че руската компания е готова да изпълнява самостоятелно проекти за доставка на газ за Китай, без привличане на китайско финансиране, припомня ТАСС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване