03/03/16 19:54
(http://www.dnevnik.bg/)

КАТ предлага принтери в патрулките, за да повиши събираемостта на глобите


КАТ има идея за инсталиране на принтери във всички патрулни автомобили с камери за следене на скоростта. По този начин ще се повиши събираемостта на глобите, която в момента е едва около 40%, коментират от службата пред bTV.

В момента 60% от глобите на пътя не са връчени. Много шофьори чакат да изтече давностния срок от 2 години или пък се крият. При добавянето на принтери в патрулките, фишовете ще могат да се връчват веднага.

За идеята е използван опит от испанските колеги на КАТ, където има подобна система. Предвижда се да се разработи и софтуер, който автоматично да въвежда направените снимки на нарушители в електронната система. За сега идеята е проект и предстои обсъждане.

Междувременно КАТ съобщи, че ще могат да се подават сигнали за извършени нарушения на пътя и онлайн. Всеки сигнал трябва да е придружен със снимка или видео клип. За да бъдат приети за валидни, записите трябва да са ясни и подателят на автора да е съгласен да стане свидетел.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване