03/03/16 09:52
(http://pik.bg)

Областният на Благоевград върна бюджетите на три общини

Областният на Благоевград върна бюджетите на три общини

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов върна бюджетите за 2016 година на три общини в Пиринския край - Белица, Кресна и Симитли. Причината е, че те са приети с нарушения на закона. В Белица проблемът е, че общината си е позволила да обяви един ден по-малко от законовия срок за обявлението за публично обсъждане на проектобюджета, съобщи Стандарт.
В Симитли финансовите разчети са гласувани от местния парламент, като при оформянето на бюджета е използвана уредбата на стар закон, който не е актуален. Съществено е нарушението и при приемането на тазгодишния бюджет на община Кресна. Неправилно изчислена новата структура на общинска администрация. Кметът Николай Георгиев твърди, че пропускът е отстранен и бюджетът с новата корекция отново е изпратен за одобрение в областната управа.

"Върнат ли ни го за втори път, ще се наложи да работим с миналогодишната бюджетна рамка. Това няма да създаде трудности за администрацията, тъй като бюджетите и за двете години са почти еднакви, както и разпределението на средствата", каза още градоначалникът на Кресна.

Губернаторът уточни, че връщането на бюджетите не е необичайна практика. Миналата година областната управа е предприела подобни действия срещу четири общини.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване