03/04/16 10:44
(http://radiomilena.com/)

ЕК е близо до споразумение с Турция за реадмисия на мигранти

Европейската комисия е близо до споразумение с Анкара за реадмисия на всички несирийски мигранти от гръцките острови обратно в Турция, съобщава The Financial Times. След няколко седмици на тежки преговори и натиск от страна на Брюксел и Берлин, турският премиер Ахмет Давутоглу изглежда е дал съгласието на Турция да приеме всички мигранти, които не са сирийци и в момента се намират на гръцките острови.
По информация на FT Давутоглу е дал обещание да засили усилията на страната в борбата с трафикантите на мигранти, цитира Кросс.
„Тъй като спогодбата все още не е сигурна и постигането на споразумение ще бъде тежко, това може да се окаже дълго чакана повратна точка в мигрантската криза. Разговорите между ЕС и Турция дават една нова динамика на стратегията, която досега се увенча с неуспех що се отнася до намаляване на мигрантския поток в Егейско море”, пише вестникът.
Според двама дипломати, на които се позовава изданието, на вчерашните преговори Турция се е съгласила да приеме и всички мигранти, които бъдат спасени от силите на НАТО в Егейско море.

Публикувана на 03/04/16 10:44 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/W6e-dxhsp6A/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване