03/04/16 13:17
(http://pik.bg)

Организират мирно ществие срещу насилието, търговията и убийствата на животни

Организират мирно ществие срещу насилието, търговията и убийствата на животни

Мирно шествие в подкрепа на дискриминираните от човека животни ще се проведе днес във Велико Търново. Шествието ще тръгне в 14 ч. от площада пред Царевец, а крайната му точна е паметника „Майка България”. Инициативата е на „269България” с подкрепата на „Българското вегетарианско общество”.

„Това мирно шествие е първата стъпка, с която да се покаже на хората, че животните също изпитват болка и страдат точно колкото хората”, обясняват организаторите.

Идеята е участниците само да държат плакати, без да се говори или да се крещи.

„Това е опит да се покаже, че има неща в живота, за които навярно никога не се замисляме. Повечето хора не се замислят много за храната си, но когато тя идва от животни, най-малкото, което трябва да направят, е да разберат целия процес на достигането на храната до чиниите им. Така че голямата идея зад тази демонстрация е просто изпращането на малко послание към хората, за да се замислят върху това, което наричат „храна“, информират още организаторите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване