03/04/16 10:29
(http://pik.bg)

Отнеха картата за пътуване на болен мъж и го оставиха да се прибира пеша

Отнеха картата за пътуване на болен мъж и го оставиха да се прибира пеша

Контрольор отне картата за пътуване в столичния градски транспорт от 60-годишен мъж, който се придвижва трудно заради множество заболявания. Не му издал обаче документ за конфискацията. Заради това на болния му се наложило да върви пеша.

Чувствам се обиден, защото контрольорът ми взе картата за проверка и каза, че не била моя, а тя е редовна, каза 60-годишният Ангел Миладинов. Бедността му е превърната в порок, добавя братовчедка му Соня Кръстева, която се грижи за него от 8 години. Ангел често пътува с картата за градски транспорт на Соня, която може да се използва от всеки, защото не е персонална.

„Прибрах се пеша. Ако се бях качил на тролея, можеше да ми вземат 20 лева“, споделя болният мъж.

Контрольорите не казват как са преценили, че Ангел не може да е притежател на картата, която ползва. „Това е като да ти отнемат свободата. Той е лишен от свободата да може да пътува и се прибира пеша с болните си крака. Това унижение не мога да го простя“, казва братовчедка му.

След инцидента тя отишла в Центъра за градска мобилност да търси картата си и обяснение за отнемането й. Пише жалба и там й връщат документа, предаде Нова тв.

Той казва, че би ровил по кофите за смет, ако можеше да ходи, добавя Соня.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване