03/04/16 08:01
(http://pik.bg)

Турция живее в обстановка на вълна от тероризъм, обяви арабистът Чуков

Турция живее в обстановка на вълна от тероризъм, обяви арабистът Чуков

Турция живее в обстановка на, меко казано, вълна от тероризъм. Тя се намира в епицентъра на тази събития. Това коментира в сутрешния блок на бТВ арабистът проф. Владимир Чуков по повод поредния инцидент в Истанбул от вчера.

В Турция има три основни субекта, които са свързани с екстремизма – Ислямска държава, ПКК и крайнолявата партия, обясни Чуков. Помолен да коментира защо все повече жени започват да извършват терористични атентати, арабистът посочи: „Женският тероризъм е почти толкова стар, колкото мъжкия. Имаме чисто семейни причини и много малко идеологически. Обикновено жените са много тясно свързани със семейството“.

По думите му Сирия е толкова силно разделена, че тя трудно може да намери своето единство. Ще има намаляване на потока на бежанците от Сирия, но той няма да спре, на мнение е Чуков. Той изрази притеснение, „че съседната за нас Гърция започва да генерира голям поток от бежанци“.

От една страна са Турция, а от друга Гърция, изтъкна проф. Чуков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване