03/05/16 06:17
(http://www.klassa.bg/)

Доналд Тръмп обеща да не иска от американските войници да нарушават международното право

 Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че няма да иска от американските военнослужещи да действат в нарушение на нормите на международното право, преследвайки терористите и техните семейства, пише Wall Street Journal.
По-рано Тръмп изрази увереност, че военните на САЩ ще се подчинят на заповедите му като президент на страната да преследват семействата на терористите и да използват мъчения при разпитите им. Няколко десетки влиятелни експерти в сферата на външната политика и сигурност заявиха, че американските военни ще откажат изпълняването на подобни незаконни заповеди. 
„Всички законни пълномощия при спирането на терористите трябва да се спазват. Разбирам, че САЩ имат задължения по международното право и няма да заповядвам на военните да нарушават тези задължения. Ще се допитвам до тях за съвети по тези въпроси“, заяви Тръмп.
Преследването на семействата на терористите попада под юридическото понятие „колективна вина“, което противоречи на международното право. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване