03/05/16 05:58
(http://www.klassa.bg/)

Европейски „ветерани“ допуснаха възможността за разпад на ЕС

 Ветерани от политическата сцена на ЕС смятат миграционната криза за най-опасната в цялата история на Съюза, предаде AFP. „Реално смятам, че това е най-сериозната криза от много години насам пред ЕС, даже и най-сериозната от началото на самия процес на европейска интеграция“, смята бившият председател на европейската комисия Жозе Мануел Барозу.
Той предупреди за надигането на „старите демони на ксенофобията и нетърпимостта“.

Бившият член на Европейския парламент Даниел Кон-Бендит изрази своето разочарование от „невероятно безчувствените“ политици. Според него само германският канцлер Ангела Меркел е политик от „европейски мащаб в сравнение с останалите политически джуджета“. 

Бившият белгийски министър-председател Ги Верхофстадт предупреди, че кризата дори може да „разруши европейския проект“. „За последните няколко месеца Европа стана свидетел на възвръщането на политическите лидери, които си мислят, че проблемите могат да се решат, прикривайки се зад националните бариери“, смята някогашният лидер на фракцията на либералите в Европейския парламент. Според него единственият изход от кризата е „голям скок напред към по-дълбоката европейска интеграция“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване