03/05/16 06:02
(http://www.klassa.bg/)

Масови проверки на КАТ! Глобяват за...

 Полицията отново започва масови проверки за задължителната "Гражданска отговорност". Ако нямате, следва глоба, на плащането й зависи единствено от добрата воля на нарушителя, предава bTV. Често се случва нарушителят да сключи нова застраховка, без да си плати глобата за това че е карал без стикер преди това.
За 2015 г. към Националната агенция по приходите (НАП) за принудително събиране са били прехвърлени 2023 наказателни постановления. Глобите са общо за над 1 млн. лв., събрани са едва малко над 20 000 – събираемостта е 2% или е близка до нула. 


Близо 20% от автомобилите са без гражданска отговорност. Остава да видим дали санкцията за автоматичното отписване от регистрите на автомобилите без гражданска отговорност ще даде резултат.

Парите от глобите отиват в Гаранционния и с тях се плащат обезщетения за щети, причинени от автомобили без задължителната гражданска отговорност. От фонда не могат да накарат данъчните да събират повече.

Според финансовия министър Владислав Горанов причината подчинените му да събират толкова малко от глобите е в законовото изискване НАП да събира принудително първо данъци и осигуровки, след това други задължения и чак тогава идва ред на глобите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване