03/05/16 05:55
(http://www.klassa.bg/)

Саудитска Арабия вдига цените на нефта за азиатските си клиенти

 Саудитска Арабия обяви намерението си от април да вдигне цените на нефта за азиатските си клиенти, пише The Financial Times, като се позовава на съобщение на националната нефтена компания Saudi Aramco.

Очаква се барел от петрола сорт Arab Light да се продава в Азия с 25 цента по-скъпо. Така даваната досега отстъпка за района Оман-Дубай от 1 долар пада на 75 цента. От Saudi Aramco имат намерение от следващия месец да увеличат цената за азиатските купувачи от 25 до 35 цента на барел и на други два сорта нефт.

Според FT от Saudi Aramco разчитат, че търсенето на петрол в Азия, която е най-големия пазар за Саудитска Арабия ще се раздвижи.

Фючърсите за петрол сорт Brent днес поскъпнаха на азиатските пазари с 21 цента до 37,28 долара за барел, а на американския лек суров петрол WTI – с 24 цента до 34,81 долара, съобщава Reuters. Миналата седмица бе шестата подред на намаляване на добивите в САЩ, като те паднаха до 9,08 млн. барела на денонощие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване