03/06/16 17:21
(http://www.klassa.bg/)

Оцеляла в мелето на „Тракия”: Очите на шофора на тира бяха кървясали

 Семейство с дете е пътувало в джипа „Инфинити“, който се обърна днес на автомагистрала „Тракия“. Те отивали на почивка, а зад волана на автомобила бил съпругът. Джипът се е движел със 140 километра. Инцидентът е станал на 141-ви километър на магистралата.
„Изпреварвахме, когато тирът изведнъж се отклони от средна в лява лента и ни удари“, разказа съпругата на шофьора Мариета. 

Инфинитито излетяло настрани и започнало да се търкаля. За щастие всички били с колани, въздушните възглавници на колата са се отворили и пътниците в нея са останали невредими, съобщава TNS.bg.

„Много сме уплашени. Извадихме голям късмет“, каза Мариета.

Тя и съпругът й предполагат , че шофьорът на турския тир е заспал и е загубил контрол над автомобила. При сблъсъка тирът също се е обърнал. 

„Когато турският шофьор излезе от кабината, беше с огромни кървясали очи“, разказа изплашената жена.

От полицията съобщиха за БЛИЦ, че около 14 часа ТИР с турска регистрация се блъска в разделителната мантинела на аутобана в района на ловно стопанство „Чекерица", в посока Бургас, обръща се настрани и затваря частично движението. За да избегне удар, идващия след него джип също губи управление и се обръща в канавката. Също за да избегне удар, каращ зад тях ТИР спира на платното и запречва изцяло движението. 

По непотвърдена информация, причината за катастрофата на турския ТИР е отвличане на вниманието на шофьора или заспиване зад волана. 

От полицията добавиха, че не се знае докога пътят ще остане затворен. 

Трафикът се пренасочва при Войводиново по път II-56 Войдиново - Раковски - Брезово и и след това по път III-666 Брезово - Плодовитово. Шофьорите могат да използват и стария път I-8 Пловдив - Поповица - път II-66 - Чирпан, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване