03/06/16 14:18
(http://pik.bg)

Очаква се засилен трафик към столицата и големите градове, предупреждава МВР

Очаква се засилен трафик към столицата и големите градове, предупреждава МВР

Създадена е организация за оптимално придвижване на връщащите се от празнично пътуване. През последния празничен ден, особено в следобедните часове, се очаква засилване на трафика по основните пътни артерии на страната и на входовете на големите градове, предупреждават от МВР.

От Пътна полиция припомнят на шофьорите да планират пътуването си в по-ранен час, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване. Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик ще бъда разположени и допълнителни сили. Служителите на пътната полиция призовават за стриктно спазване на правилата за движение и толерантност на пътя. Към момента няма интензивно движение или задръствания.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10 до 16.30 часа ще има две ленти за движение в посока Перник - София на път I-1 /Е-79/. От 14 до 22 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления.

Всички гранични пунктове работят при пълни капацитети, трафикът там е нормален. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от Главна дирекция „Гранична полиция“ за максимално облекчаване на пропускателния режим на граничните пунктове.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване