03/06/16 10:28
(http://pik.bg)

ПИК ТV: Хиляди почетоха близките си в Месопустна задушница

ПИК ТV: Хиляди почетоха близките си в Месопустна задушница

Православната традиция е отредила съботата преди началото на Великденските пости да се отдава почит на починалите - това е Месопустна задушница или наричана още Вселенска задушница.

“Задушницата датира много преди християнството. Знаете, че още древните траки, в пределите на Балканския полуостров, са почитали своите мъртъвци. Чрез култа към мъртъвците ние запомняме живота и дейността на тези, които са били преди нас“, заяви свещеник Михаил Милушев.

Хиляди хора се стекоха на Централните софийски гробища, за да почетат паметта на своите починали близки и приятели. Повечето от тях бяха възрастни, но имаше и достатъчно млади, които да поддържат гробовете на своите близки. Неудобство създаваше единствено оскъдно пропусканите автомобили по алеите на гробищата, които минаваха край вървящите баби и дядовци. Полиция регулираше наплива от желаещи да отидат до гробовете с колите си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване