03/06/16 18:11
(http://www.dnevnik.bg/)

Самото създаване на комисията за Русия и Турция свърши работа, смята председателят й


Председателят на временната комисия, която трябва да провери намесват ли се Русия и Турция във вътрешните работи на България Валентин Радев (ГЕРБ) потвърди, че тя така и няма да заработи. От думите му се разбра, че тя ще се влее в някоя от постоянните комисии в парламента.

"Комисията и досега свърши много хубава работа с това, че я има", заяви Радев в предаването "Беновска пита" по Канал 3. Така, по думите му, бил даден ясен знак на всички, които се опитват да се намесват във вътрешните работи на страната, че това няма да бъде допуснато.

Комисията бе създадена на 19 февруари с решение на Народното събрание и трябваше да работи в продължение на два месеца. Скоро след това обаче премиерът Борисов критикува депутатите и каза, че не очаква нищо добро от временното звено. Междувременно решението за създаването на органа предизвика остра реакция на Русия.

"Ще се съберем членовете на комисията и ще решим слдващата седмица", каза Радев. Той посочи, че няма представа какво точно ще решат колегите му на първото си заседание, но вероятно отговорностите им ще бъдат поети от вътрешната или от външната комисия.

Чрез комисията се опитахме да кажем ясно няколко неща, които не бяха изговорени от ведомствата, като ДАНС и Държавната агенция за разузнаването, допълни той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване