03/06/16 11:26
(http://www.klassa.bg/)

Турски граничари пребиват жестоко сирийски бежанци

 Турските граничари постоянно нападат сирийските бежанци, които се опитват незаконно да преминат сирийско-турската граница. Това пише британският вестник The Independent, цитиран от "Фокус", позовавайки се на разкази на мигранти и на активисти за защита на човешките права.
Сирийските семейства, които неотдавна са напуснали Алепо, където се води ожесточена борба между правителствените сили и бунтовниците, разказват, че турските граничари откривали огън, когато бежанците се опитвали да преминат границата. Граничарите пребивали тези, които незаконно се приближавали до турската територия. 

Самите турски власти признават, че граничната охрана откривала „предупредителен огън“, защото често са атакувани от контрабандисти и бунтовници.

Въпреки това, сирийците са убедени, че мерките, прилагани от Турция „ги тласка в ръцете на алчни и безскрупулни контрабандисти, а граничарите използват прекомерна сила срещу тези, които бягат за да спасят живота си“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване