03/06/16 18:12
(http://www.klassa.bg/)

Юксел Кадриев се връща с Ани Салич на екран

 Юксел Кадриев ще се събере на екран с дългогодишната си колежка и приятелка Ани Салич Това разкриват новинари в Нова телевизия, станали свидетели на среща на тв звездата с продуцентите на актуалните предавания в медията. По думите им лицето на Би Ти Ви вече се е уговорил с боса на телевизията Дидие Щосел и е дал съгласието си да се премести. Това щяло да стане срещу заплата от 7 бона, каквато взимат всички топжурналисти в Нова телевизия.

Юксел Кадриев се разписвал срещу почти 3000 лв. по-малко в настоящата си медия, а в последните месеци едва успявал да си докара 4 бона. Причината е, че постоянно бил глобяван от шефа на новините и актуалните предавания Венелин Петков.

Бившият новинар, който сега се изживява като голям директор, непрекъснато намирал поводи да тормози някогашния си колега, тъй като така и не се примирил, че дори без журналистическо образование Кадриев е станал по-голяма тв звезда и е по-харесван от зрителите и от шефовете от него.

„Венелин от почти десетилетие не може да понася Юксел и винаги му е завиждал. Още когато бяха колеги в новините, непрекъснато злословеше зад гърба му, че е просто говорител и няма никакво право да е топлице на емисиите, и то централните. Винаги го е ненавиждал и след като стана директор, веднага се възползва от възможността да го тормози. Прави му скандали за начина на водене, за грешките и постоянно го глобява за лапсусите”, обясняват запознати със скандалите между двамата.

Кадриев не издържал на напрежението, още повече след като отношението на Венелин започнало да се отразява на заплатата му. В последните месеци заплащането на Юксел редовно било орязвано с 200-300 лв. с оправданието, че допускал твърде много грешки и лапсуси. Поредното предложение от Нова телевизия му дошло като спасителен пояс.

Звездата на Би Ти Ви води преговори с конкурентната медия още от 2013 г., когато той трябваше да се премести там заедно с колежката си Ани Салич. Новинарката и дружка на Кадриев направи тази крачка, но той така и не посмя да напусне сигурната си работа, тъй като имал много кредити за изплащане и бил обвързан с Би Ти Ви. Сега обаче такъв проблем не стоял пред него и приел поканата.

Именно Ани Салич подхвърлила на шефовете си в Нова за пореден път, че Юксел напоследък не се чувства много добре на работното си място и е отворен за нови предизвикателства. Те пък, от своя страна, не се чудили много и набързо го поканили да се видят и да поговорят дали ще могат да му намерят някое приятно местенце, където да се изявява. Според запознати той щял да смени Ники Дойнов в новините на стола до Ани Салич. Досегашният титуляр пък щял да се издигне до директор на новинарските емисии. Той отдавна мечтаел да се оттегли от ефир след повече от 10 години на екран, за да има време за повече репортажи в горещите точки по света, а и за да не е под прицела на общественото внимание.

Самата Ани обяви публично, че има двама любими мъже в работата си и това са Юксел, с когото се изявяваше в Би Ти Ви, и Ники Дойнов, с когото е на екран в момента. Вероятно малко зрители си спомнят, но стартът на Юксел в голямата телевизия беше именно в ефира на Нова. Там той изгря, след като няколко години се изявяваше като водещ в не особено гледаната тв „Европа“. Би Ти Ви го открадна с голяма заплата и обещания за висок пост, който обаче Кадриев така и не получи и си остана говорител.

Ники Дойнов го навил да се премести
  
Ники Дойнов е бил човекът, който окончателно е убедил Юксел Кадриев да смени телевизията и напук на слуховете, че са конкуренти, двамата били приятели благодарение на Ани Салич. Именно нейният настоящ партньор преговарял най-усилено с лицето на Би Ти Ви. Среща между двамата на маса на по чашка в неформална обстановка бе засечена още в края на 2014 г. първо от фотографите на „Ретро”.
Двамата новинари бяха уловени, докато вечерят и си шушукат загадъчно в столична пицария. Тогава пролича, че са доста близки и е въпрос на време Кадриев да напусне Би Ти Ви, за да се присъедини към приятелите си в Нова тв.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване