03/07/16 13:46
(http://pik.bg)

Вижте за какво разговаряха Каракачанов и Плевнелиев

Вижте за какво разговаряха Каракачанов и Плевнелиев

Патриотичният фронт поиска България да има балансирана външна политика на разговор с президента Росен Плевнелиев. Срещата на „Дондуков” 2 бе част от вече традиционния Месец на политическите консултации с парламентарно представените политически сили.

„Коментирахме и някои проблеми във външната политика. Аз споделих нашето становище – че българската външна политика трябва да бъде балансирана. Споделих, че не можем да разграничаваме страните на база само на това, че едните чисто идейно и идеологически ни харесват, а другите – не”, заяви Красимир Каракачанов след срещата с държавния глава.

Припомняме, че по Конституция президентът освен, че олицетворява единството на нацията, „представлява Република България в международните отношения”.

Наскоро Росен Плевнелиев заяви: „Това, което се очаква от нас, е много просто. Не да търсим безумни и излишни баланси с държави на изток от нас, а да се държим като европейци, да бъдем европейци. Това ни завеща Левски."

Така президентът на практика обяви, че не иска да търси баланс в отношенията с Русия.

Красимир Каракачанов от ПФ обаче явно е на друго мнение.

На срещата днес президентът се ангажирал да се включи в евентуална дискусия, свързана с демографските проблеми на България – проблем, за който от ПФ алармират отдавна.

Коментирани са още и други теми, свързани с бежанския поток към Европа и България, корупцията в съдебната система, сигурността и битовата престъпност, монополите в енергетиката, българските общности на Балканите, изборното законодателство.

Красимир Каракачанов е поставил и въпроса за връщането на наборната служба, за което той готви и специален законопроект, припомня Флагман.

На визитата при президента не е присъствал другият съпредседател на ПФ Валери Симеонов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване