03/07/16 20:57
(http://www.klassa.bg/)

Европейски режисьори улавят “мимолетните изживявания“ със смартфона Xperia™ Z5 на Sony

 Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) представи съвместния си проект с петима режисьори, всеки от които е използвал смартфон Xperia Z5 за заснемането на поредица кратки филми в 4К качество из цяла Европа.

 

За да демонстрира първокласните и всепризнати възможности на камерата в този смартфон, Sony Mobile възложи на група видео творци да разкажат историите на пет големи града през обектива на Xperia Z5. Те имаха специалната задача да акцентират върху „мимолетните изживявания“ и скритите, но вълнуващи страни на Лондон, Париж, Берлин, Барселона и Милано.

 

Всеки един от заснетите филми представя тези градове през погледа на своя режисьор, разказвайки история за уникалните места и култури в тях с невероятна детайлност и кристално качество.

 

Разказаните истории не са плод на добре познатите стереотипи за представяне на градовете, а автентична интерпретация – портрет, обрисуван от техните жители, които ги познават най-добре. От показването на реални хора и реални случки, до изразяването на теми като любов, братство, свобода и креативност, всеки един от филмите предлага индивидуален прочит на едни от най-емблематичните градове в света.

 

Живеещият в Лондон режисьор Лий Чейни коментира: „Използвайки Xperia Z5 и уникалните възможности на неговата камера, имах възможността да покажа на публиката красотата на град като Лондон без никакви ограничения. Технологиите в този модел дават толкова много интересни възможности за мен като режисьор и е наистина впечатляващо, че смартфон може да бъде ползван за заснемането на кадри в 4К качество, за което обикновено се изисква професионална снимачна техника.

 

В моя филм исках да се разкрия всичко, което съм пропускал в Лондон. Исках да посетя места, на които не съм бил преди, и да видя неща, които съм подминавал всеки ден в града, в който съм живял през целия си живот. Независимо, че Лондон е визуално интересен и впечатляващ, хората и културата са тези, които го правят толкова специален, и точно това съм се опитал да покажа във филма“.

 

Режисьорът от Барселона Лукас Хатоба сподели: „Барселона е толкова енергичен и пълен с живот град, в който винаги се случва нещо. Затова исках да покажа забързаното ежедневие в най-впечатляващото за мен място в целия свят.

 

Xperia Z5 представлява мощен творчески инструмент за мен като режисьор.“

 

Юун Макино, старши мениджър, Product Experience Marketing в Sony Mobile коментира: „Наистина сме много доволни от историите, които всеки един от режисьорите е създал. Всяко едно от видеата носи различно усещане и представя различен поглед към градове, познати на много от нас. Крайният резултат показва, че Xperia Z5 може да даде в ръцете  както на доказани, така и на млади творци, достатъчно мощ за създаването на впечатляващи снимки и филми.“

 

Всички кратки филми, които са заснети в 4К с Xperia Z5, могат да бъдат видени на официалния YouTube канал на Sony Mobile тук: https://www.youtube.com/playlist?list=PLuTc1ARttfyDp7XbpLnpeTGYU82diFa12

 

Xperia Z5 разполага с най-новия голям 23-мегапикселов 1/2.3 сензор с Exmor RS™ for mobile и обектив F2.0 G Lens на Sony – това е първият напълно обновен камера модул в смартфон от Xperia Z1 насам с интегрирана αTM технологията за сменяеми обективи на Sony за чисти, ярки изображения всеки път.

 

Камерата поддържа супербърз автофокус, мощна комбинация от скорост и прецизност за улавяне на мимолетни изживявания с лекота. Той реагира за невероятните 0,03i секунди, за да заснеме спонтанните мигове, отлитащи за секунди.

 

Новият смартфон се отличава с емблематичния дизайн на Sony и популярната характеристика за до два дни животi[i]  на батерията. За да слушате повече музика, да говорите повече и да бъдете навън за по-дълго, без притеснения.

 

 

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com/ +359 888 56 30 31

 

За Sony Mobile Communications

Sony Mobile Communications е подразделение на базираната в Токио Sony Corporation – глобален лидер и новатор в областта на аудио, видео, игри, комуникации, ключови устройства и ИТ продукти както за потребителските, така и за професионалните пазари. Със своят разнообразен бизнес в областта на музиката, филмите, компютърните забавления и интернет, Sony има уникалната позиция да бъде водещата компания за електроника и забавления в глобален мащаб. Чрез портфолиото си от смартфони Xperia™, както и иновативните си SmartWear продукти, Sony Mobile Communications предоставя на потребителите най-добрите Sony технологии, висококачествени съдържание и услуги, както и лесни възможности за връзка със света от свързани забавления на Sony. За повече информация посетете: www.sonymobile.com

 

Правни условия

1) Данните и характеристиките могат да варират в зависимост от локалните варианти. 2) Времето за разговори и в режим на готовност зависи от особеностите на мрежата, вида на SIM картата, свързаните аксесоари и различните извършвани дейности като например игри. Съдържанието на комплекта и вариантите на цветовете могат да се различават на различните пазари. Пълният набор от аксесоари може да не е наличен на всеки пазар. 3) Показаните икони са само с илюстративна цел. Началният екран може да изглежда различно на вашия продукт. Някои функции може да не са налични във вашата страна или регион.

Sony е регистрирана търговска марка на Sony Corporation. Xperia е търговска марка или регистрирана търговска марка на Sony Mobile Communications AB.  Всички други търговски марки или регистрирани търговски марки са собственост на съответните им държатели. Допълнителна информация относно търговските марки може да бъде намерена на нашия уебсайт: www.sonymobile.com/global-en/legal/trademarks-and-copyright/

 

Qualcomm и Snapdragon са търговски марки на Qualcomm Incorporated, регистрирани в САЩ и други държави. Quick Charge е търговска марка на Qualcomm Incorporated.



 

iСъгласно разпоредбите на CIPA(http://www.cipa.jp/index_e.html)

 

i[i] Животът на батерията е измерен спрямо профил на употреба на смартфон, дефиниран от Sony Mobile Communications AB през септември 2014 г., така че да представлява активно използване от средностатистически потребител на смартфон, включително, но не ограничено до, редица сценарии на употреба (обаждания, изпращане на текстови съобщения, сърфиране в интернет, работа в социалните мрежи, играене на игри, слушане на музика, снимане, разглеждане на снимки, гледане на видео онлайн, видеозапис и преглед на видео).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване