03/07/16 07:36
(http://www.klassa.bg/)

Новото "Рено Сценик" предлага непознати за сегмента екстри

 Двадесет години след изобретяването от "Рено" на сегмента на компактните многофункционални автомобили с първото поколение на "Сценик" днес компанията преосмисля концепцията с новото поколение на модела.

Автомобилът е с 4 см по-дълъг от предшественика (4.41 метра), като междуосието е с 3.2 см. по-голямо (2.74 м). Височината е повишена с 1.3 см (1.65 м), а просветът с 4 см (вече 17).


Сред уникалните за сегмента предложения са двуцветната конфигурация на купето, 20-цоловите алуминиеви джанти и наличието на хибридна модификация. В същото време "Сценик" извежда до нови нива гъвкавостта, която донесе успеха на предишните поколения.

Гъвкав интериор

Облегалката на предната пътническа седалка при определени версии може да се наклони напред, за да формира малка масичка. Двете части  на делимите в съотношение 60/40 задни седалки се плъзгат индивидуално напред и назад във всички версии.


В облегалките на предните седалки са интегрирани сгъващи се масички, зад които има малко отделение за съхранение на мобилен телефон, гейм конзола или цветни моливи. На самата масичка пък могат да се закачат таблети с различни размери.

В определени нива на оборудване системата One Touch Folding автоматично сгъва задните седалки само с едно докосване на екрана на мултимедийната система R-LINK 2 или чрез активиране на бутон, разположен в багажника.

Масажиращи седалки

Предните седалки копират структурата на тези, които се монтират на новия "Еспейс", като във високите нива на оборудване могат да имат подгряване и масаж.


Багажникът на новия "Сценик" е минимум 572 литра, което нарежда модела по този показател сред трите най-добри в сегмента. Специално внимание е обърнато на местата за съхранение на дреболии в салона, като техният обем е общо 63 литра. Класическата жабка пред пътника например е заменена от чекмедже с три пъти по-голяма вместимост, което е с функция за охлаждане и автоматично заключващ се при заключване на колата капак.

Таблет за основните настройки

Високите нива на оборудване на новия "Сценик" са снабдени с мултимедийната система R-LINK 2 с 8.7-инчов (22 см) вертикален дисплей. През него се правят всички основни настройки на колата. Екранът на мултимедията се управлява като смартфон или таблет и е лесен за индивидуализация благодарение на три конфигурируеми начални страници. Що се отнася до озвучаването, то може да е от BOSE.

"Сценик" се предлага с два бензинови двигателя (115 и 130 конски сили) и три дизела (95, 110 и 130 конски сили). Предстои пускането на хибрид, при който електродвигател ще подпомага дизеловия мотор, като осигурява по-остро ускорение при определени скорости

Системи за сигурност без аналог

"Сценик" е единственият многофункционален компактен автомобил, оборудван стандартно със система за аварийно спиране при скорост до 50 км/ч със засичане на пешеходец. В модела при "Рено" дебютират асистент за активно поддържане на избраната лента на движение и предупреждение при засичане на умора на водача.


Другите полезни асистиращи системи са адаптивният круиз контрол, сигнализация за опасно приближаване към предното превозно средство, алармиране за кола в мъртвата зона на огледалата и сигнализация при превишаване на ограничението на скоростта.

"Сценик" е и поредният модел на "Рено", снабден с технологията MULTI-SENSE, която позволява водачът да промени реакцията на педала на газта и двигателя,настройката на бързината на смяна на предавките от автоматичната трансмисия, контролиране на твърдостта на кормилното управление и т.н. На разположение са пет различни настройки – неутрални, спортни, комфортни и персонални. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване