03/08/16 13:30
(http://pik.bg)

Windows 10 за смартфоните Lumia ще е достъпен в Eвропа до дни

Windows 10 за смартфоните Lumia ще е достъпен в Eвропа до дни

Последната официална информация от Microsoft за предстоящите ъпдейти към мобилната версия на Windows 10 разкриваше, че те ще са достъпни за потребителите от 29 февруари. Сега няколко дни по-късно най-накрая получаваме потвърждение, че дългоочакваната актуализация ще започне да се разпространява за смартфоните Lumia до края на настоящата седмица. Данните за това бяха публикувани от италианското подразделение на мобилния оператор Vodafone, които планират да започнат ъпдейтите преди 13 март.

Moжем да сме сигурни, че фърмуера в следващите седмици ще е на разположение и за техните собственици и в другите страни на европейския континент, предаде Gsmarena. Vodafone Italy публикуваха и списък съссмартфоните, които ще могат да работят с Windows 10 и в него попадат Lumia 535, Lumia 635, Lumia 735, Lumia 830, Lumia 930 и Lumia 1520. Tрябва да отбележим също, че от Microsoft засега не са коментирали официално тази информация на Vodafone. 

Все пак тя е публикувана от един от най-големите оператори в Европа, което само по себе си е доказателство за нейната достоверност. По всичко личи, че до няколко седмици собствениците на устройствата с бранда Lumia най-накрая ще могат да се възползват от предимствата на новата платформа на компанията. Остава само да видим колко време ще отнеме на мобилните оператори в България, за да ъпдейтнат смартфоните към Windows 10.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване