03/08/16 17:44
(http://pik.bg)

България излиза твърдо за победа в утрешната Евроквалификация по хандбал с Австрия

България излиза твърдо за победа в утрешната Евроквалификация по хандбал с Австрия

Националният тим на България /жени/ се готви в Габрово за утрешната Европейска квалификация срещу състава на Австрия с амбицията и желанието за победа. 

До момента в групата двата отбора имат по две загуби , но заради головата разлика автстрийките заемат 3-то място. Лидер са Испания и Холандия с по 4 точки. Първите два тима от групата отиват директно на финалите на Европейското в Швеция, а един от класиралите се на трето място отбори от групите с най-добри показатели също получава право на участие на шампионата. 

„ Сега е момента да постигнем първа победа в групата и тренираме с огромно настроение и желание за успех над Австрия.

Гледахме им няколко мача и спокойно мога да кажа, че са напълно преодолими и трябва да бъдем концентрирани от първата секунда до края, за да стигнем до успеха. Това, че имат контузени основни хандбалитки е добре за нас, но и ние дадохме много „жертви” в мачовете на националните отбори. Ситурна съм ,че залата в Габрово ще бъде пълна и момичетата ще усетят подкрепата на хората. Този наш отбор има бъдеще и ние бавно го градим за следващи успехи”,сподели наставникът на България Веселина Златева. 

За нашия отбор няма да играе Елизабет Оморигие, която остана в Словения, но ще се присъедини към националния ни отбор до 20 години за квалификацията срещу Чехия другата седмица. 

В ранния следобяд на летище София пристигна и съперника от Австрия, които се отправиха към Габрово за тренировка в зала „Орловец”. 
При съперника с травми от последните мачове на клубните си отбори са три основни състезателки. Вратарката Петра Блажек, разпределителката Щефи Кайсер и крилото Беате Шефнехт не дойдоха, а ще лекуват контузиите си в родината. 

„ Приличаме на болница, а не на национален отбор. Още три хандбалистки трябваше да заменя поради травми. Но така е в нашия спорт. Имах съвсем други планове за състава, а сега ще трябва да играем доста различно. Знаем за силата на вашия хандбал. Особено на женския, където имате традиции. Хубаво е, че се завръщате на голямата сцена, но мисля, че сме по-добри и трябва да ви победим. Както знаете по регламент ,един от третият най-добър отбор в групите също получава визи за Европейското и ако ви победим утре и в Брегенц ще имаме 4 точки и шанс за това място. Испания и Холандия наистина са много добри отбори и реално трябва да се борим за третата позиция.”, заяви на пристигане с усмивка треньорът Херберт Мюлер. 

Българският национален отбор ще върне визитата в Австрия на 12 март / събота / в град Брегенц, където ще се проведе втората среща между двата тима от Евроквалификационна група 3. 

Последният мач между женския ни национален отбор срещу австрийките е през 1992 година, когато ги побеждаваме в София с 35:19. Двубоят започва в 18.00 часа в сряда и ще бъде излъчван на живо от зала „Орловец” по ТВ1.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване