03/08/16 22:44
(http://pik.bg)

Валери Симеонов: „Балканският маршрут” трябва да бъде затворен

Валери Симеонов: „Балканският маршрут” трябва да бъде затворен

„Балканският маршрут” трябва да бъде затворен за преминаването на бежанците. Това каза съпредедателят на ПГ на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов, в предаването „Референдум” по БНТ.

Той призова да изчакаме 17-18 март за когато е планирано да продължат разговорите преди срещата на ЕС по повод плана за справяне с мигрантската криза и тогава евентуално ще бъдат потвърдени решенията за постигнатите споразумения между ЕС и Турция. „Нека да видим някакъв подписан документ и тогава да анализираме”, добави Симеонов.

„От гледна точка на Патриотичния фронт смятаме, че самото поставяне на проблемите и събирането на по-голямата част от участниците в проблема и в тази криза е добра новина. За съжаление, отсъства един от най-големите участници и причинителя на тази криза - САЩ. Редно е те да поемат своята тежест и на 17 и 18 март също да бъдат поканени и да поемат своя дял от потока, който косвено генерираха, създавайки кризистни точки в Близкия Изток”, категоричен беше съпредедателят на ПФ.

Симеонов се съгласи с твърдението, че т.нар. „Балкански маршрут” започва да се затваря. „В това отношение е взето вече политическо решение. Това не е спорно като останалите искания на Турция. Затварянето на Балканския маршрут е взето като решение. Естествено е Словения да вземе мерки в тази посока, въпреки съпротивата единствено на Ангела Меркел, която е една от основните причини за тази криза за сметка на ЕС”, заяви Симеонов.

Смятам, че маршрутът трябва да бъде затворен. Това вече е факт. Преди Словения го направи и Македония”, допълни още той. По думите на Симеонов, това по никакъв начин няма да засегне нашата страна. Според него, ако се стигне до пренасочване на този бежански поток, за нас е повече от сигурно, че това ще стане през Албания, защото министър-председателят е бил категоричен, че няма да прави огради по границите си и не против свободното движение на хора.

„Този маршрут ще мине през Албания, ако въобще се отклони, а има и много сериозни икономически причини Гърция да не си и помисли да пренасочи през България този маршрут”, категоричен бе Валери Симеонов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване