03/08/16 06:06
(http://www.klassa.bg/)

Италианците не желаят Шенген, искат си границите

 Панически страх от имигрантите обзе италианците и огромното мнозинство от тях вече не иска да чуе за Шенген – сочат резултатите от актуално социологическо проучване. Нещо повече – голямата част от жителите на Апенините настояват границите на страната да бъдат отново орханявани и влизането в нея да става само след строг митнически и граничен контрол. По последния пункт италианците са по-крайни дори от германците и французите, които също са били препитани от анкетьорите на социологическите компании „Демос” и „Осерваторио ди Павия”.

По-специално за връщането на контрола по границите на Италия са настояли 6 от всеки десетима коренни жители на страната. Интересното е, че освен привържениците на десницата, която по принцип никога не е долюбвала имигрантите, сега срещу тях негодуват сериозно почти половината и от превържениците на левицата. Но проучването показва и една абсолютна новост за настроенията на живеещите между Алпите и Сицилия към ЕС – по-голямата част от тях вече се отнасят съвсем скептично към неговото бъдеще. И не случайно именно тези анкетирани хора настояват границите между страните от Съюза да бъдат в най-скоро време преначертани.

Според резултатите от проучването, които трябва да бъдат представени на 15 март на пресконференция в Рим и вчера бяха частично оповестени от в. „Република”, все още оптимистично гледат на ЕС испанците. Докато положителното отношение към него в Германия и Франция се сривало с всеки изминат ден. Една от причините за тази отрицателна тенденция били и „либерализационните отстъпки”, направени неотдавна от шефовете в Съюза на Великобритания по въпроса за нейното членство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване