03/08/16 11:30
(http://pik.bg)

Няма да се събаря тютюневия склад в Пловдив

Няма да се събаря тютюневия склад в Пловдив

Издадено е разпореждане към собствениците на тютюневия склад в Пловдив да спрат събарянето на сградата и да обезопасят обекта. Това каза главният архитект на Пловдив Румен Русев, цитиран от "Фокус".

„Министерството на културата е разпоредило създаването на комисия по чл. 73 от Закона за културното наследство, която да обследва случая и да даде предложение към министъра на културата какви да бъдат последващите действия”, обясни Русев. По думите му, наличните документи в общината са, че тази сграда не е паметник на културата.

„Тези документи са предоставени с протокол на разследващите”, каза архитектът на Пловдив. По въпроса дали има фалшифициране на документи, архитект Русев коментира, че това ще бъде доказвано от разследващите тепърва. „Не, че нямам съмнения, но аз не знам кого да обвиня и кой го е направил”, добави Русев. По думите му, вече има и признание, че има техническа грешка, с която най-вероятно е било спекулирано.

„Сбъркан е адресът, а на ул.„Одрин” 8 сградата не е паметник на културата”, каза архитект Русев. „Виновни сме всички, че това се случи”, добави той. „Общината ще продължи да следва прилагането на Закона за културното наследство във всички последващи действия”, категоричен е архитект Русев. Според него, много от сградите в този териториален обхват са опасни, но в случая предприетите действията по събарянето на склада не са били предприети заради това, а с друга цел. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване