03/08/16 17:16
(http://pik.bg)

Просветното министерство ще търси студенти сред българските общности в чужбина

Просветното министерство ще търси студенти сред българските общности в чужбина

Информационна кампания сред българските общности в чужбина за набиране на студенти, докторанти и специализанти започва Министерството на образованието и науката този месец.

Експерти от министерството и Държавната агенция за българите в чужбина, както и представители на българските университети ще посетят до края на март шест близки държави, за да привлекат кандидати за българските висши училища, съобщава пресцентърът на ведомството. 

Информационните дни ще се проведат от 14 до 31 март 2016 г. в Молдова, Украйна, Албания, Косово, Македония и Сърбия. Предвидени са срещи с кандидат-студенти, родители, учители и други заинтересовани страни.

Кампанията се провежда за пета поредна година. По предложение на българските посолства в Македония, Косово и Албания тази година за първи път ще се проведат информационни дни в Скопие, Призрен и Корча. Първата от поредицата срещи ще са именно в Македония, след това и в Албания, Косово и нататък. 
 
Прогнозите на министерството са, че за учебната 2016-2017 г. в българските висши училища ще се запишат около 1000 студенти и докторанти от българските общности в чужбина, макар че досега са били приемани до около 400 човека.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване