03/08/16 07:21
(http://www.klassa.bg/)

Столтенберг: Русия прави опити да раздели НАТО

 Русия се опитва да предизвика разделение в Северноатлантическия алианс. Това казва генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в интервю за американската телевизия CNN, цитирано от "Фокус".
„Вече дълъг период от време ние виждаме, че Русия действа по-уверено. Тя използва различни методи да сплашва своите съседи, както и се опитва да раздели Северноатлантическия алианс. Но ние реагираме на това, сплотявайки редиците и привеждайки военната си политика в съответствие с новите условия в сферата на сигурността“, каза Столтенберг. 

„Относно Сирия, разбира се, ние сме загрижени от растящата мощ на Русия в страната, включително разполагането на авиация и сухопътни сили, военното присъствие в източната част на Средиземно море“, отбелязва генералният секретар на алианса. По думите му, в отговор на това „алиансът разширява военното си присъствие в Турция и източната част на Средиземно море“. 

Столтенберг уверява, че „политиката на Русия за внасяне на разкол в НАТО не е довела до успех“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване