03/09/16 07:21
(http://www.klassa.bg/)

Букет от оръжия за 8 март от руски вицепремиер

 Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин поздрави по необичаен начин дамите с 8 март. "Военно-промишленият комплекс подарява оригинален букет от "Хризантеми", "Хиацинти", "Божури", "Карамфили", "Лалета", "Метличина" и "Акация"!" Това написа в профила си в Туитър висшият чиновник по повод Международния ден на жената. Към поста си той прикачи снимки на едноименните системи на далекобойната артилерия на руската армия.

Коментарите под съобщението на Рогозин в социалната мрежа се разделиха на два коренно противоположни полюса. Олга Дмитриченко, например, написа: „Отличен букет! Мерси! Спя спокойно“. Олга Шпрейер също благодари за „подаръка“ с думите: „Най-прекрасният букет, който вдъхва увереност в утрешния ден!“. Мъжката част от участниците във форума бяха по-критични, като някой иронично нарекоха Рогозин „градинар-професионалист“, други пък си пожелаха тези цветя никога да не донесат „плодове“. Един ползвател на Туитър риторично попита: „А не ли ви стиска да ни подарите мир!?“ Дмитрий Рогозин, който отговаря в правителството за военно-промишления комплекс, е известен с острия си език и провокативните си изказвания. Ден преди това той по своеобразен начин коментира неочакването искане на Турция за увеличаване на финансовата помощ от ЕС за разрешаване на бежанската криза. По този повод вицепремиерът иронично написа в социалната мрежа: „Концепцията се промени“. Има хубав виц на тази тема“. Пресата припомня анекдота, в който сър Хенри се прибира вкъщи мъртво пиян и заповядва на слугата си Баримор да му донесе леген, защото му се повръща. След дълго увещаване слугата отива за леген, но когато се връща сър Хенри го посреща с доволна усмивка: „Баримор, концепцията се промени, аз се на*рах…“ Преди време по повод отношенията между Москва и Вашингтон Рогозин отбеляза: „Американците изхождат от принципа, че дипломатическите преговори са хубаво нещо, но те ще станат още по-ефективни, ако на масата лежи „Парабелум“. В друго свое изказване висшият чиновник нееднозначно обозначи и отношението си към НАТО: „Руските дипломати ще получат специален речник за общуване с алианса. Оказва се, че „майната ти“ се пише отделно“.

Междувременно руският президент Владимир Путин поздрави рускините с 8 и март с телевизионно обръщение. „Жените ни дават живот, греят ни с любовта си, подкрепа и грижа. Именно в жената, в нейното достойнство и милосърдие се разкрива истинската душа на Русия“, подчерта държавният глава в поздрава си, излъчен от тв канала Russia Today. В обръщението си президентът отдели особено внимание на представителките на нежния пол от военното поколение. „Вашата сила на духа, вашият подвиг ни научиха да бъдем истински мъже и да побеждаваме въпреки всичко“, отбеляза Путин. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване