03/09/16 09:20
(http://www.dnevnik.bg/)

Доган остава неизменен лидер на ДПС, каза първият номиниран за председател Четин Казак


"Когото и да избере за председател националната конференция на ДПС на 24 април, единственият и неизменен лидер на организацията си остава д-р Ахмед Доган", каза първият номиниран за председателския пост Четин Казак, сегашен заместник-председател.

"Нека не преекспонираме този факт", посъветва той пред бТВ - "в моя район, Габрово, просто беше първата  областна конференция, а предстоят още 28, на които ще издигнат кандидати".

На въпрос защо  самият Ахмед Доган не се кандидатира, Казак отговори - той сам ще реши. Но във всички случаи избраният от конференцията ще бъде "в съгласувателен режим с нашия председател", подчерта той.

"Кърджали ще продължи да бъде бастионът на ДПС, независимо от опитите да се промени тази реалност", посочи Четин Казак в коментар на променената ситуация след основаването на партията ДОСТ от Лютви Местан, който има силно влияние в района.

"25 години политически врачки прогнозираха краха на ДПС, но историята ги опроверга", добави Казак. За откъсването на депутати и съмишленици от досегашния лидер Местан каза: "Всеки трус изглежда в началото голям, после затихва".

"Партии в България колкото искаш. Нагледахме се на партии-двойници, които се опитваха да подменят ДПС. Не се увенчаха с успех", отбеляза заместник-председателят.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване