03/09/16 07:05
(http://www.klassa.bg/)

Европейската комисия стартира обществена консултация по европейския стълб на социалните права

 Европейската комисия представи първи проект на европейския стълб на социалните права и даде старт на обществена консултация. Целта на консултация е да бъде направена оценка на настоящите достижения на правото на ЕС в социалната област, да бъдат обмислени новите тенденции в моделите на работа и в обществата и да бъдат събрани становища и получена обратна връзка относно принципите, набелязани в проекта на стълба на социалните права. Резултатите от консултацията ще допринесат за неговото окончателно оформяне.

Инициативата е насочена към  националните органи и парламенти, социалните партньори, заинтересованите страни, гражданското общество, експертите от академичните среди и гражданите от еврозоната, като същевременно е възможно други държави — членки на ЕС, да се присъединят към нея, ако желаят това.

Консултацията ще продължи до 31 декември 2016 г., като консолидирана версия на европейския стълб на социалните права ще бъде представена в началото на 2017 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване