03/09/16 14:27
(http://pik.bg)

Продължава разглеждането на делото срещу „Килърите”

Продължава разглеждането на делото срещу „Килърите”

Заседанията по наказателното дело срещу престъпната група на „килърите” продължават в четвъртък и петък, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Варненският апелативен съд ще гледа делото в залата на ул.”Христо Смирненски”№ 19, до Затвора Варна, а заседанията ще започват в 9,00 часа.

Апелативен съд Варна разглежда този казус за втори път, след като Върховният касационен съд отмени присъдата, произнесена от друг състав на въззивния съд през 2014 година в частта за убийствата на адвоката Петър Лупов и на бизнесмена Румен Рачев. За тези убийства на доживотен затвор бяха осъдени Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев. Върховните съдии отмениха 15 годишната присъда на Янко Попов и 7 годишната присъда на Райко Стойнев за убийството на Румен Рачев. Двамата подсъдими имат влязла в сила оправдателна присъда за убийството на Борислав Георгиев. ВКС потвърди наказанието на Петър Атмаджов – 4 години затвор, за побой над либийски гражданин, а тази присъда вече е изтърпяна.

Като се съобрази с указанията на ВКС, при повторното разглеждане на делото Апелативният съд допусна отново до разпит и вече разпита в предходни заседания 8 свидетели, поискани от страните и едно вещо лице. На последното съдебно заседание бе разпитан и бившият служител на ГД БОП Валентин Цоновски.

В съдебното заседание на 10 и 11 март 2016 година са призовани за разпит като свидетели Петър Атмаджов, който е на свобода, след като изтърпя наказанието си по това дело и Георги Петков – Дачи, който търпи в Плевенския затвор присъда на Варненския окръжен съд за опит за убийство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване