03/09/16 16:25
(http://pik.bg)

Симеонов: Европа може да ни даде пари за оградата по границата

Симеонов: Европа може да ни даде пари за оградата по границата

Има разговори и се очаква европейско финансиране за оградата по границата. Това каза председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов по време на заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, на която където са поканени за изслушване зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев и областните управители на Хасково, Ямбол и Бургас.

Симеонов уточни, че според справка получена от МВР проектирането на оградата по границата ще струва 600 000 лв. „Въпроса за сроковете за пълно завършване е основателен. 90 километра в Бургас и 12 километра в Хасково не са проектирани”, каза Симеонов.

Зам.-министър Филип Гунев заяви, че МВР няма отношение към парите за строеж на оградата по границата, като това е отговорност на областните управители.

Пламен Димитров от ГД „Гранична полиция”, заяви, че интегрираната система за наблюдение на границата изградена на българо-турската граница е завършена напълно. „Тя е проектирана преди повече от 7-8 години, когато оперативната обстановка не е била като в настоящия момент. Сега за един час се случват 50-60 нарушения”, поясни той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване