03/09/16 15:42
(http://www.dnevnik.bg/)

След протести Софийският унивеситет отмени нощния пропускателен режим в общежитията


Бурните отрицателни реакции на студенти доведоха до отмяна на наредба за нощния пропускателен режим в общежитията на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Заповедта просъществува седмица - тя беше издадена на 2 март и отменена преди час днес.

Поделението "Социално-битово обслужване" на университета нареди студентите, които се прибират в общежитието между 00:00 и 6:00 часа, "да преминават през личен пропуск от дежурните портиери, като системата за влизане на блока (входа) се изключва".

"Мерките за регламентиране на достъпа в студентските общежития са предприети с оглед единствено повишаване на сигурността. Предвид възникналото недоволство заповедта е отменена до провеждане на допитване на всички настанени в общежитията", коментира пред "Дневник" Боряна Коларова, началник-отдел "Информация и връзки с обществеността" на Софийския университет.

По-рано заключването на общежитията през нощта предизвика отворено писмо от екипа на студентското радио "Реакция" до ректора на университета проф. Анастас Герджиков и директора на "Социално-битово обслужване" Георги Георгиев. Възмутени коментари тръгнаха и в социалните мрежи. 

Според отвореното писмо наредбата "е огромна обида за студентите на университета и незачитане на тяхното достойнство".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване