03/09/16 07:30
(http://www.klassa.bg/)

Таксиджия осъди община Хасково заради непочистена улица

 Таксиметров шофьор осъди община Хасково заради непочистена от снега улица, поради което той се блъснал в електрически стълб. Пак заради хлъзгавата настилка, по нея поднесли следващите коли и цели 13 се забили в катастрофиралото такси. Това е най-масовата катастрофа в Хасково за последните 5 години признаха тогава полицаите, пристигнали на мястото на инцидента. Инцидентът станал навръх Нова година – 31 декември 2014 година.

Таксиджията поискал чрез съда тези пари от община Хасково, която отговаря за почистването на улиците през зимата. Районен съд Хасково обаче отхвърлил иска на човека и той обжалвал пред окръжния, който отменя решението на колегите си и се произнасят в полза на човека. Специално през този ден КАТ регистрира над 50 ПТП-та, някои от които със значителни материални щети. Според граждани на Хасково, нито една от многобройните стръмни улици в града не е била почистена. Мястото на инцидента, улица Каменни, пък е единственият достъп до два големи квартала и  този ден е била обект на интензивен трафик.

От представените в съда доказателства става ясно, че отговорността за почистването на улиците в града в този период е на общинското предприятие “Екопрогрес”. Фактът, че в този ден е бил мобилизиран целият състав на фирмата не е от значение, съществен е резултатът”, отбелязват в решението си магистратите.

За това решение на съда натежават и показанията на призованите полицаи, които свидетелстват, че улицата е била толкова хлъзгава, че едва са стигнали пеша до произшествието.

За да отхвърли иска на таксиджията, Районният съд е кредитирал заключение на вещо лице, което смята, че причина за катастрофата е несъобразена скорост. “Ако причината бе несъобразена скорост, нямаше още 13 автомобила да се блъснат на същото място”, опровергават това заключение окръжните съдии. Освен щетите по автомобила, общината ще трябва да плати и съдебните разноски в размер на 751 лв.

 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване